UZAKTAN EĞİTİM YAKINDAN İLGİ
UZAKTAN EĞİTİM YAKINDAN İLGİ

UZAKTAN EĞİTİM YAKINDAN İLGİ

Aksaray Organize Sanayi bölgesinde mesleki eğitim veren Aksaray Teknokent Koleji uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerinin yanında olmaya devam ediyor. Teknokent Koleji öğrencilerine destek olmak amacıyla öğrencilerinin Milli Eğitim Bakanlığının EBA’dan (Eğitim Bilişim Ağı) faydalanmalarının yanı sıra kendi öğretmenlerinin paylaşımlarını da sunduğu Edmodo platformu ile de öğrencilerinin yararlanabilecekleri kaynakları sunmaya devam ediyor.

Dünya genelinde yaşanan Korona virüs salgınının ülkemizde etkisini en aza çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının (MEB)’in aldığı karar doğrultusunda ülkemiz genelinde uygulamaya konulan uzaktan eğitim süreci 31 Mayıs tarihine uzatıldığı duyurulmuştu. Teknokent Koleji öğretmenleri uzaktan eğitimin ilk haftasından bu yana öğrencileriyle ve velileriyle bir bütün olup öğrencilerinin bu süreçten etkilenmemeleri için çalışmalarını okul aile işbirliği içinde devam ettiriyor. “Bu sürecin sağlıklı ve başarılı geçmesi ile bu sürecin en kısa sürede sona ermesi en büyük temennimizdir.” diyen okul müdürü Hakkı Öztürker “Bu sürecin ilk haftasından bu yana velilerimizi haftalık olarak arayarak yanlarında olduğumuzu ve öğrencilerimizin yapmaları gereken EBA TV programları, çalışma sayfaları, ödevler ve canlı ders çalışmalarını hem öğrencilerimize hem velilerimize aktardık. Süreci birlikte yönetmemiz gerektiğini ve bizlere yardımcı olmalarını istediğimizi velilerimize söyledik. Süreç içinde öğrencilerimizin çalışmalarını, boş vakitlerini nasıl değerlendirdiklerini ve süreçten etkilenen ve uzaktan eğitime adapte olamayan öğrencilerimizi belirleyerek rehberlik hocalarımız ile öğrencilerimize rehberlik hizmeti vermeyi sağladık. İlk haftalardaki EBA (Eğitim Bilişim Ağı) yoğunluğundan öğrencilerimizin etkilenmemesi için sadece kendi öğrencilerimizin yararlanabileceği Edmodo platformunu hizmete sunduk. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin dijital platforma kolayca üye olmalarını , Android ve İOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarda da doğrudan kullanabilmelerini sağladık. Bilim Teknik Koleji olarak büyük hedefler ile başladığımız 2019-2020 Eğitim öğretim yılında yaşamış olduğumuz Korona virüs salgınına karşı uzaktan eğitim sürecinde yaşayacağınız problem ve sıkıntılarda teknik ve akademik ekiplerimizle öğrencilerimize hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Tüm eğitim kadromuz ile öğrencilerimize başarılar , sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz.” dedi.

Okul Müdürü Hakkı Öztürker “ Aksaray İl Milli Eğitim müdürlüğümüz ve resmi/özel tüm okullarımız ellerinden gelen gayreti göstererek öğrencilere ulaşmanın yollarını arıyorlar. Bu bize mutluluk veriyor. Aksaray Teknokent Koleji öğrencisi olsun ya da olmasın Aksaray’ın her evladı bizim için değerlidir. İsteyen öğrenciler sosyal medyalarımızdan bize ulaşarak kaynaklarımızı onlarla paylaşmaya ve rehberlik etmeye de hazırız. Yeter ki istesinler. Bu süreçte velilerimizden almış olduğumuz geri dönütler bizler çok mutlu ediyor. Ama en büyük teşekkürü velilerimiz hak ediyor. Okulumuz adına kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencileriyle olamamaktan dolayı çok üzgünler. Yapmış olduğumuz etkinlikler ile sadece öğrencilerimizi değil öğretmenlerimizi de motive etmeye çalışıyoruz. Velilerimiz şunu unutmamalılar öğretmenliği bir meslek olarak görmüyoruz, onu hissediyoruz ve kaygılarını birlikte yaşıyoruz. Bu süreci en az zarar ile atlatabilmek için onların desteğine her zaman ihtiyacımız var. Yaptığımız çalışmaları izlesinler ve öğrencilerimizi evlerinde Eba Tv Lise programı dahilinde takip etmelerini rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir