AKSARAY TEKNOKENT KOLEJİ HEM YÜZ YÜZE MESLEKİ EĞİTİME HEM DE UZAKTAN EĞİTİME DEVAM EDİYOR
AKSARAY TEKNOKENT KOLEJİ HEM YÜZ YÜZE MESLEKİ EĞİTİME HEM DE UZAKTAN EĞİTİME DEVAM EDİYOR

AKSARAY TEKNOKENT KOLEJİ HEM YÜZ YÜZE MESLEKİ EĞİTİME HEM DE UZAKTAN EĞİTİME DEVAM EDİYOR

Aksaray Teknokent Koleji 2020-2021 eğitim öğretim yılına hızlı başladı. Yeni eğitim öğretim yılında hem uzaktan eğitim hem de yüz yüze eğitime başlayan Teknokent Koleji  öğrencileri uygulamalı dersler ve teorik dersler ile Koronavirüs pandemi sürecinde tedbirler eşliğinde etkin ders katılımı sağlıyor.

Okul Müdürü Hakkı Öztürker ; “31 Ağustos tarihi itibariyle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başladık. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim ile başladığımız eğitim öğretim çalışmalarımıza bakanlığımızın görüşü ile 28 Eylül tarihinde işletmelerde beceri eğitimi ile 12. Sınıf öğrencilerimiz mesleki stajlarına başladılar. Akabinde 5 Ekim tarihi itibariyle tüm kademelerde öğrencilerimiz uygulama derslerine yüz yüze eğitim ile başladılar. Mesleki eğitim uygulama demektir, uzaktan eğitimde meslek derslerini ve uygulamaları yapabilmek mümkün değildi. Okullarımızın açılmasıyla hem biz, hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz mutlu oldular. Koronavirüs tedbirleri kapsamında öğrencilerimiz maske , mesafe ve hijyen şartlarına uygun olarak okul içinde eğitim öğretime katılım sağlıyorlar. Öğrencilerimizin uygulama eğitimlerini günlere ayırdık ve her kademeyi farklı günlere ayırarak eğitim öğretime katılmalarını sağlıyoruz.  2 Kasım itibariyle 9.sınıflarımız ve 12.sınıflarımız haftanın 2 günü mesleki ve kültür derslerine katılım sağlamaktalar. Okulumuzda koronavirüse karşı tedbirler alınmakla birlikte ateş ölçümü, dezenfektan ve maske kullanımı ile birlikte temaslı öğrenci halinde bakanlığımızın uygulama tedbirlerini uygulamaktayız. Kronik rahatsızlığı olan ve koronavirüse karşı öğrencisinin okula gitmesini istemeyerek izin alan velilerimiz içinde uzaktan eğitime devam etmekte, bakanlığımızın eba tv lise müfredatını takip etmelerini sağlamakta ve kendi branş öğretmenlerimizle oluşturmuş olduğumuz asenkron dersler ile kayıt altına almış olduğumuz derslerimizi okul internet sitemize yükleyerek öğrencilerimizin yararlanmalarına olanak sağlayarak süreçten tüm öğrencilerimizin en az etkilenerek pandemiyi atlatmayı amaçlamaktayız. Kasım ayı içerisinde 1.dönem ilk yazılılarımıza da başladık.”

ÖztÜrker ; “ Aksaray Teknokent Koleji olarak öğrencilerimize bu süreçte her türlü desteği vereceğiz. Derslerimiz devam etmekte, ders kayıtlarımız sistemimize hergün yüklenmekte ve sürekli olarak güncellenmekte. Eğitimimizin verimli bir şekilde devam edebilmesi adına alınması gereken tüm önlemleri almaya devam edeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir